«Έφυγε» στα 90 του χρόνια ο θρύλος του Rock ‘n’ Roll. Πηγή έμπνευσης για όλα τα μεγάλα ονόματα της rock κι ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Chuck Berry πέθανε πλήρης ημερών πριν λίγες μέρες στο σπίτι του στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Η τοπική αστυνομία τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή εκείνος δεν ανταποκρινόταν. Τα αίτια του θανάτου του είναι ακόμη άγνωστα, ωστόσο ο γιος του είχε δηλώσει στο Rolling Stone ότι πρόσφατα, ο πατέρας του, πέρασε πνευμονία.

Ο Chuck Berry μαζί με τον Muddy Waters, τον Elvis Presley κ.ά., στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ήταν από τους πρωτεργάτες του Rock ‘n’ Roll. Με τραγούδια όπως το Johnny B Goode, το Roll Over Beethoven και το Maybellene εδραιώθηκε, αντιγράφτηκε και διασκευάστηκε από σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, οι AC/DC, οι Doors, οι Kinks, ο Peter Tosh, οι Judas Priest, οι Sex Pistols και άλλοι.

Κι όχι μόνο τα τραγούδια του, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε κιθάρα στα live του – χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Angus Young των AC/DC. Ήταν επίσης ένας από τους πρώτους, οι οποίοι μπήκαν στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame, το 1986.

Και όπως είπε και ο John Lennon, «αν ήθελες να δώσεις στο ροκ εν ρολ ένα άλλο όνομα, θα μπορούσες να το πεις Chuck Berry».

(Πηγή e-tetradio.gr)