Πέρασαν περίπου πέντε χρόνια από το «Few Against Many» και σε έναν μήνα, πιο συγκεκριμένα στις 20 Ιανουάριου 2017, το νέο άλμπουμ των Firewind (όγδοο στην δισκογραφία του συγκροτήματος) με τίτλο «Immortals» θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από την Century Media Records και από την AFM Records στην Βόρεια Αμερική.

Το «Immortals» είναι το πρώτο concept άλμπουμ της μπάντας και όπως δήλωσε ο κιθαρίστας και ιδρυτής των Firewind, o Gus G, η θεματολογία του άλμπουμ θα αναφέρεται στην Ελληνική Ιστορία και πιο συγκεκριμένα στην Μάχη των Θερμοπυλών καθώς και στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο Gus συνεργάστηκε με τον παραγωγό Dennis Ward στην μίξη και στο mastering των τραγουδιών, ενώ την δημιουργία του «επικού» εξωφύλλου επιμελήθηκε για ακόμη μια φορά ο Gustavo Sazes.

Δυο τραγούδια (για το ένα έχει γυριστεί και video clip) έχουν βγει στο internet μέχρι στιγμής το «Hands Of Time» και το «Ode To Leonidas» (σε video clip το δεύτερο). Για όσους έχουν χάσει τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των Firewind ο Henning Basse είναι ο καινούργιος τραγουδιστής του συγκροτήματος που πλαισιώσει τις «παλιοσειρές» Gus G (κιθάρες), Petros Christo (μπάσο), Bob Katsionis (πλήκτρα) και Jo Nunez (τύμπανα) στην περιοδεία για την προώθηση του «Immortals» που ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2017.

Φραγκίσκος Φραδέλος

Δείτε εδώ το «Ode To Leonidas»