Την ώρα που στην Ελλάδα οι καναλάρχες (υφιστάμενοι και wannabe) «σφάζονται» με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν ή να κρατήσουν μία τηλεοπτική άδεια, στον υπόλοιπο κόσμο συντελείται μία τηλεοπτική «ψηφιακή επανάσταση».

To Netflix, μία τηλεοπτική πλατφόρμα από την οποία μπορεί κάποιος να δει σχεδόν όλες τις hot σειρές έναντι μηνιαίας συνδρομής της τάξης των 10 ευρώ το μήνα, ξεφεύγει πλέον από την online μετάδοση και οι υπηρεσίες του θα είναι διαθέσιμες και offline για τους συνδρομητές, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η δυνατότητα offline παρακολούθησης των προγραμμάτων του δεν θα έχει επιπλέον κόστος για τους συνδρομητές και θα είναι διαθέσιμη και για κινητά, tablets κτλ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Netflix στην ανακοίνωσή του, είτε κάποιος είναι στο αεροπλάνο, είτε στο αυτοκίνητο -και δεν έχει ίντερνετ- θα μπορεί κανονικά να απολαμβάνει τις αγαπημένες του σειρές…

Στην πραγματικότητα το Netflix υιοθετεί την πρακτική που εφαρμόζουν ήδη ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής, όπως το Spotify Premium, με την οποία οι συνδρομητές μπορούν να κατεβάζουν και να έχουν διαθέσιμα τραγούδια και λίστες μουσικής ακόμη και για τις ώρες που είναι offline. Έτσι, λοιπόν, μπορεί πλέον κάποιος να κατεβάσει μία σειρά από το Netflix και να την δει όταν θα έχει χρόνο ακόμη και αν δεν έχει σύνδεση στο ίντερνετ.